۱۴۰۴ خرداد ۹, جمعه

در هفته ای که گذشت؛ نگاهی به گزارشات محیط زیستی در ایران


 


خبرگزاری هرانا – حق بر محیط زیست و مبانی فلسفی آن، از قواعد حقوق بشر و حقوق طبیعی نشأت گرفته شده است. ابتدایی ترین حق طبیعی انسان در این کره خاکی، «حق حیات» است. اما طی دهه های اخیر به دلیل استفاده بی رویه از منابع طبیعی، عدم نظارت و توجه به مباحث زیست محیطی و الگوهای صحیح، محیط زیست طبیعی به شدت دچار صدماتی شده است. گزارش پیش رو حاصل ثبت ۷۳ واقعه محیط زیستی ایران است که در هفته اخیر منتشر و به هدف آگاه سازی گردآوری شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در هفته‌ ای که گذشت بیش از ۱۳ شکارچی غیرمجاز و متخلف محیط زیستی بازداشت و به مراجع قضائی معرفی شدند. از سوی دیگر شاخص کیفی هوا در ۴۳ شهر ناسالم و خطرناک اعلام شد. همچنین، یک قلاده کفتار راه‌راه در پی بی‌احتیاطی یک راننده در جاده‌های خراسان رضوی بر اثر برخورد با وسیله نقلیه دچار مصدومیت شد. یک قلاده خرس قهوه‌ای نر بالغ نیز در منطقه شکارممنوع سوادکوه در برخورد با یک خودرو تلف شد. از دیگر اخبار مرتبط با محیط زیست میتوان به آتش سوزی منابع طبیعی کشور، بحران فرونشست، پسماند و آلاینده های محیط زیستی اشاره کرد؛ در گزارش پیش رو به برخی از آنها پرداخته شده است.

آسیب رسانی به جنبه های مختلف محیط زیست در ایران کماکان ادامه دارد. از طرفی شهروندانی وجود دارند که به دلیل عدم آموزش یا نیازهای مالی دست به تخریب و آسیب رسانی به محیط زیست می زنند و از سوی دیگر نهادهای متولی در تلاش هستند تا از حجم این آسیب ها بکاهند، هر چند این تلاش ها قابل تقدیر است اما به نظر نمی آید میزان آن با شرایط محیط زیستی ایران تطبیق داشته باشد.

حیات وحش

حیات‌ وحش به کلیه جانداران از قبیل پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان و تمام گیاهانی گفته می‌شود که به صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان بر روی کره زمین زندگی کرده و آب و خوراک خود را خود تأمین می‌کند. اما دخالت و تصرف انسان در زیستگاه های طبیعی و مصرف بی‌رویه منابع طبیعی بسیاری از گونه های حیاط وحش را در معرض انقراض قرار داده است.

در هفته‌ای که گذشت، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از ثبت تلفات ۲۶ فوک خزری طی سال جاری در سواحل خبر داد.

همچنین، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از آسیب به یک قلاده کفتار راه‌راه در پی بی‌احتیاطی یک راننده در جاده‌های این استان خبر داد. طبق اعلام محیط زیست مازندران نیز حوالی ساعت ۲۱ روز چهارشنبه، یک قلاده خرس قهوه‌ای نر بالغ در منطقه شکارممنوع سوادکوه و در محدوده جنگلی ارژنگ رودبار حوالی بالادوآب بر اثر برخورد با یک خودروی سواری تلف شد.

از سوی دیگر، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان اصفهان گفت: دو قلاده سیاهگوش کمیاب پس از بازپروری در مرکز کلاه‌قاضی اصفهان به دلیل محدودیت‌های نگهداری به مرکز پردیسان تهران منتقل شدند.

افزون بر این، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از تولد ۴ گوساله گوزن زرد ایرانی در هفته‌های اخیر خبر داد و گفت شمار این گونه ارزشمند در سایت محیط‌بانی رشکان به ۱۶ رأس رسیده است.

به گزارش همشهری، تعداد یوزهای ایرانی باقی‌مانده در طبیعت بسیار کم است. با وجود اینکه کمتر از ۲۰ قلاده یوزپلنگ در طبیعت موجود است، هنوز مخاطرات ناشی از توسعه در مورد این گونه به شدت در معرض انقراض برقرار است.

در هفته‌ای که گذشت، رییس پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: کاکایی‌ها در جزیره تپه میانی پارک ملی دریاچه ارومیه و فلامینگوها در مصب رودخانه گدار در جنوب دریاچه ارومیه لانه‌سازی و جوجه‌آوری کرده‌اند.

گذشته از آنچه گفته شد، سعید یوسف‌پور، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، در حاشیه بازدید از پارک ملی توران در جمع خبرنگاران از وجود شش یوزپلنگ آسیایی در اسارت سایت تکثیر توران در استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: یک قلاده از این یوزها نر و پنج قلاده دیگر ماده هستند.

موضوع دیگری که باید مدنظر قرار گیرد این است که در جریان گشت‌های میدانی محیط‌بانان در این هفته، تصویربرداری از یک قلاده خرس قهوه‌ای با دو توله در منطقه قرخود، ثبت یک قلاده پلنگ در فیروزکوه و مشاهده بزمجه زاگرسی برای نخستین بار در چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

بازداشت و محکومیت متخلفان محیط زیستی

یکی از موضوعات مورد بحث محیط زیست مسئله حمایت از منابع طبیعی بوده و از سوی دیگر، حفاظت از جنگل‌ها، حیات وحش و جلوگیری از قاچاق چوب، شکار و صید بی رویه به عنوان بخشی از مقوله حفاظت از منابع طبیعی، و در نهایت حفظ محیط زیست تلقی می‌شود. بسیاری از حیوانات، به دلیل شکار غیرقانونی در معرض خطر قرار دارند.

طی یک هفته اخیر با تلاش محیط بانان و جنگل بانان، دستکم ۱۳ شکارچی غیرمجاز و متخلف محیط زیست در شهرستان‌های شهرری، مریوان، ثلاث باباجانی، شاهرود و کرمان بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند.

در هفته ای که گذشت، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهارستان از صدور حکم محکومیت شکارچی غیر مجاز یک قطعه کبوتر وحشی در این شهرستان خبر داد. شکارچی متخلف در مجموع به پرداخت ۱۰۱ میلیون و ۳۷۹ هزار تومان محکوم شده است.

در کنار این موارد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از انهدام باند شکارچیان غیرمجاز و دستگیری اعضا آن با کشف لاشه کل وحشی و قوچ در دشتستان خبر داد.

در همین راستا، در طول هفته نیروهای یگان حفاظت بوکان موفق شدند سه محموله چوب‌آلات جنگلی شامل بید و بلوط را به وزن تقریبی ۶ تن کشف و توقیف کنند.

در این میان، حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به کمبود شدید محیط‌بان در کشور گفت: در حالی که استاندارد جهانی یک محیط‌بان برای هر پنج تا ۱۰ هزار هکتار است، در ایران هر محیط‌بان باید از بیش از ۳۰ هزار هکتار حفاظت کند. وی افزود این کمبود، نظارت بر مناطق حفاظت‌شده را دشوار کرده و منجر به افزایش شکار غیرقانونی، تخریب زیستگاه‌ها و گسترش فعالیت‌های غیرمجاز شده است.

حق تنفس و هوای پاک

براساس گزارش‌ها، سالانه تعداد پرشماری از شهروندان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. این مشکل علتی جز سو مدیریت و عدم توجه به کنوانسیون‌ها و قراردادهای بین‌المللی در این زمینه ندارد.

طی هفته ای که گذشت شاخص کیفی هوا در شهرهای قصرشیرین، یزد، کرمان، بم، ریگان، فهرج، انار و رفسنجان هریک با شاخص ۵۰۰ خطرناک اعلام شد. همچنین شهرهای تهران ۱۴۸، اهواز ۲۷۹، بهبهان ۱۷۸، خرمشهر ۲۵۶، ماهشهر ۱۵۵، هندیجان ۱۹۵، آبادان ۳۲۹، امیدیه ۱۶۰، اندیمشک ۱۶۰، شادگان ۱۳۹، گتوند ۱۵۳، اصفهان ۱۷۲، کنگاور ۱۲۲، دزفول ۲۶۱، سوسنگرد ۱۵۲، هویزه ۱۹۰، رامهرمز ۱۱۱، آغاجاری ۱۰۴، کاشان ۱۴۷، زرین شهر ۱۵۶، الوند ۱۵۷، لیکک ۱۵۶، شازند ۱۵۳، بجنورد ۱۳۷، شهررضا ۱۲۶، لردگان ۴۳۷، کهنوج ۱۷۳، شیروان ۱۲۷، مشهد ۱۲۹، پیرانشهر ۱۵۵، سردشت ۱۹۹، اراک ۱۵۵، اشنویه ۱۵۲، شاهین دژ ۱۰۶ و تبریز ۱۰۱، ناسالم برای گروه‌های حساس، ناسالم برای تمام گروه‌ها، بسیار ناسالم و یا خطرناک اعلام شد.

در هفته‌ای که گذشت، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: آلایندگی کارخانه سیمان تهدید جدی برای سلامت مردم منطقه ۱۵ است.

همچنین، مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: باد شدید با بیشینه سرعت ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت شهرستان زابل را درنوردید و موجب کاهش شعاع دید افقی به ۱۵۰۰ متر شد.

در این هفته که گذشت، رسانه‌های رسمی گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس را منتشر کردند. بر اساس این گزارش، آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ به مرگ زودرس بیش از ۳۰ هزار نفر در ۵۷ شهر کشور انجامیده و کیفیت زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار داده است. این پدیده علاوه بر آسیب‌های جسمی، موجب تشدید نابرابری‌های اجتماعی، افزایش مهاجرت، افت تحصیلی و کاهش بهره‌وری نیروی انسانی شده و پیامدهای بلندمدتی برای جامعه به همراه دارد.

برآوردها نشان می‌دهد خسارت اقتصادی آلودگی هوا در کشور تا ۲۳ میلیارد دلار در سال می‌رسد. این بحران علاوه بر تعطیلی مشاغل و آسیب به زیرساخت‌ها، به اکوسیستم، حیات وحش و تنوع زیستی نیز صدمه جدی وارد کرده است. گزارش‌ها ضعف اجرای قانون هوای پاک را یکی از دلایل تداوم وضعیت موجود می‌دانند.

از سوی دیگر، خبرگزاری مهر در گزارشی با گفتگو با شهروندان سیستانی نوشت که مردم این منطقه از حال و روز عجیب و دشوار خود در مواجهه با طوفان‌های مکرر و گرد و غبار شدید می‌گویند؛ شرایطی که به گفته آنان، در سایه بی‌توجهی مسئولان، به روزمرگی‌ پر درد و طاقت‌فرسا تبدیل شده است.

فقدان مدیریت بارش های حداقلی؛ خشکسالی و از بین رفتن منابع آبی

خشک‌سالی می‌تواند باعث عدم توازن در میزان آب و در نتیجه آن کمبود آب، نابودی گیاهان، کاهش عمق آب‌های سطحی و خاک مرطوب شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که تبخیر سطحی و تبخیر آب از گیاهان از حد معمول در مدت معین بیشتر شود. عدم مدیریت صحیح منابع آبی در کشور، اثرات جبران ناپذیر این مهم را عمیقتر میکند.

در هفته‌ای که گذشت، جمشید عیدانی، مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان، از کاهش شدید بارندگی و خالی بودن ذخایر سدهای میناب، شمیل و نیان خبر داد و گفت استان در آستانه یکی از سخت‌ترین تابستان‌های آبی قرار دارد. او تأکید کرد که بیش از ۹۰ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

بعلاوه، مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی اعلام کرد فرونشست زمین به فاصله ۱۰ متری نقش رستم و ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری تخت جمشید رسیده است. به گفته او، برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در دشت مرودشت موجب شکاف‌های عظیم و فرونشست سالانه ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر در این منطقه شده است.

زارع همچنین درباره تهران هشدار داد و گفت در برخی مناطق مانند شهرک اندیشه، زمین تا ۱۲ متر نسبت به چهار دهه گذشته نشست کرده و این پدیده می‌تواند گسل‌های فعال استان را تحریک کند.

معصومه آمیغ‌پی از سازمان نقشه‌برداری نیز اعلام کرد بیش از ۸۰۰ شهر و ۱۶ کلان‌شهر کشور درگیر فرونشست هستند و این پدیده تهدیدی برای آثار باستانی، منابع طبیعی و امنیت غذایی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۳۰ اردیبهشت‌ماه میزان حجم آب مخازن سدهای کشور ۲۲ درصد کاهش یافته و میزان بارش‌ها نیز نسبت به تاریخ مشابه سال قبل ۴۰ درصد کاهشی بوده است. همچنین مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ایلام گفت: به دلیل کاهش بارندگی، حجم ذخیره آب در سدهای ایلام ۳۵ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر، استاندار گلستان گفت: حدود ۳۳ درصد آب آشامیدنی استان هدر می‌رود و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی، خطر فرونشست زمین را افزایش داده است.

در ادامه این روند، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اعلام کرد: تابستان امسال با شرایط بسیار سختی مواجه هستیم و کسری آب مشهد در شرایط اوج مصرف حدود ۴۰ درصد خواهد بود. به استناد آمارها نیز، ۳۵ شهر و ۷۶۸ روستای استان فارس در معرض تنش آبی قرار گرفته و با کمبود و یا نبود آب آشامیدنی روبرو هستند. در بیشتر مناطق این استان آب جیره‌بندی شده و ۴۰۰ روستا با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

به طور همزمان، حجم ذخیره آبی ۴ سد تامین کننده آب شرب مشهد شامل سدهای دوستی، ارداک، طرق و کارده در سال جاری به ۹ درصد کاهش یافت. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اعلام این خبر گفت: این در حالی است که میزان پرشدگی این سدها در سال گذشته ۱۵ درصد بوده است. سرپرست شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی نیز عنوان کرد: ۶۰۰ روستا از توابع این استان به دلیل کاهش بارندگی و تداوم خشکسالی با کم آبی رو به رو است.

افزون بر این، محمد شاکری، مدیر آبفای تفت، محمد شاکری، مدیر آبفای تفت اعلام کرد که با آغاز فصل گرما و افزایش بی‌سابقه مصرف، شهرستان تفت با کمبود جدی آب مواجه شده و کسری ۳۰ لیتر بر ثانیه در تأمین آب گزارش شده است.

فرماندار هریس نیز با هشدار نسبت به بحران شدید آب، خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از فرونشست زمین شد. عبدالهی با اشاره به کاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی، بر حذف روش‌های سنتی آبیاری و بستن چاه‌های غیرمجاز تأکید کرد.

در کنار چالش های ذکر شده، سرپرست شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به خشکسالی‌ها و کاهش بارش‌ها و وضعیت دشت‌ها امروز زنگ خطر منابع آبی زیرزمینی و سطحی دراستان به صدا درآمده است.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: ورودی آب به سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری نسبت به دوره بلندمدت، ۴۷ درصد کاهش یافته است.

آتش سوزی منابع طبیعی

به طور کلی جنگل‌ها در نتیجه عمل کربن گیری مرتباً گاز کربنیک هوا را که در اثر تنفس موجودات زنده و فعل و انفعالات شیمیایی و آلودگی های محیط زیست وارد هوا می‌شود جذب کرده و گاز اکسیژن را پس می‌دهد. از این رو باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرند.

در هفته‌ای که گذشت،  مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: منطقه کوهستانی و حفاظت شده هماگ در شمال بندرعباس با بیش از ۱۰۰ هزار هکتار وسعت، دارای گونه‌های متنوع جنگلی و مرتعی بوده که بخشی از درختان آن واقع در ارتفاعات طعمه حریق شد.

در همین راستا، مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام از آتش سوزی جنگل ها و مراتع کوهستان «قلارنگ» در محدوده شهرستان سیروان در شمال استان خبر داد.

افزون بر این، مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان از وقوع آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی”مال آقا” از توابع شهرستان باغملک، “بلوط بلند” دهدز و ایذه خبر داد و گفت: با همکاری سازمان مدیریت بحران کشور و پیگیری ستادهای مدیریت بحران استان و شهرستان‌ها مهار شد. همچنین ارتفاعات کبیرکوه واقع در بخش ماژین دره شهر دچار آتش سوزی شد.

در همین زمینه، مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر از مهار آتش‌سوزی که در مراتع شهرستان دشتستان رخ داده بود، خبر داد. این آتش سوزی ۱۶۳ هکتار از پوشش مراتع و جنگلی این منطقه را نابود کرد. فرماندار فلارد چهارمحال و بختیاری نیز گفت: یک هکتار از مراتع و درختان منطقه سندگان این شهرستان عصر یکشنبه در حادثه آتش‌سوزی سوخت. از سوی دیگر، اداره حفاظت محیط زیست بیله‌سوار مغان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سوزاندن کاه و کلش مزارع پیگرد قانونی دارد و با افراد متخلف به شدت برخورد خواهد شد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز از مهار آتش سوزی در ارتفاعات هماگ خبر داد.

علاوه بر این، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس از دستگیری ۶ نفر از عاملان آتش‌سوزی‌های عمدی جنگل‌ها و مراتع استان خبر داد و گفت: این افراد با هماهنگی مراجع قضایی راهی روانه زندان شدند.

در کنار این موارد، معاون دادستان فارس با اشاره به آتش‌سوزی گسترده یکی از باغات بلوار چمران شیراز که در هفته گذشته رخ داد، از تشکیل پرونده ویژه قضایی برای این حادثه خبر داد.

بر اساس گزارش رسانه های محلی، مزارع گندم روستای تپه‌کبود در شهرستان سرپل‌ذهاب دچار آتش‌سوزی شد. با وجود تلاش کشاورزان برای مهار شعله‌ها، آتش به بخش گسترده‌ای از زمین‌های زراعی سرایت کرد و در آستانه برداشت، خسارت سنگینی به آنان وارد شد. آتش‌سوزی در منطقه جنگلی خرگاو بیری نیز گزارش شده است. این منطقه از مسیر مله پنجاو و پس از دوربین راهنمایی و رانندگی، از سمت ایلام، در سمت چپ جاده خاکی واقع شده و حدود ۳ کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد.

در ادامه همین وضعیت، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام از وقوع آتش‌سوزی در منطقه جنگلی حدفاصل شهرستان‌های بدره و ایلام و در نزدیکی بخش سیوان (میشخاص) خبر داد. فرماندار کنگاور نیز از مهار کامل آتش‌سوزی در ۳۰ هکتار از مراتع این شهرستان خبر داد و گفت: عملیات خاموش کردن آتش با همکاری نیروهای ستاد بحران تا شامگاه سه‌شنبه ادامه داشت.

به موازات این روند، رئیس محیط زیست چرام اعلام کرد که در ارتفاعات کوه اشکر طسوج چرام آتش سوزی رخ داد که این حادثه با همکاری ۴۰ نیروی محیط زیست، منابع طبیعی و هلال احمر کنترل شد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز از وقوع آتش‌سوزی در منطقه کوه چنار خبر داد. همچنین، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از مهار آتش‌سوزی گسترده در مراتع و جنگل‌های منطقه هماگ بندرعباس پس از پنج روز تلاش شبانه‌روزی نیروهای امدادی و آتش‌نشان خبر داد.

به طور همزمان، مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری باشت از وقوع آتش‌سوزی در منطقه کوه کبگان در بخش مرکزی این شهرستان خبر داد. در تاریخ ششم خردادماه نیز آتش‌سوزی گسترده‌ای به جان جنگل‌های بلوط شهرستان کوهچنار در استان فارس افتاد.

بحران آلاینده های محیط زیستی

در هفته‌ای که گذشت، مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: ورود پساب کارخانه قند یاسوج به رودخانه بشار علت بوی نامطبوع در مناطق اکبرآباد و نجف آباد این شهر است.

به گزارش ایلنا، انباشت غیر اصولی پسماند برای مدت‌های طولانی در سایت زباله قائمشهر به عنوان ابرچالشی گریبانگیر این منطقه از مازندران بود که وعده همراهی دولت چهاردهم با شهرداری این منطقه در اجرای طرح های بهینه سازی، امیدواری برای رفع این معضل را رقم زده است.

از سوی دیگر، رئیس کل دادگستری استان مرکزی از صدور حکم قطعی پرونده آلودگی هوای شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) خبر داد.

همچنین، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک از پلمپ دو واحد آلاینده در این شهرستان توسط کارشناسان این اداره خبر داد. رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان نمین نیز از پلمب یک واحد صنعتی آلاینده در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل خبر داد.

افزون بر این، فرماندار ویژه شهرستان ری اعلام کرد: پس از سال ها جولان مافیای زباله در جنوب پایتخت و ایجاد معضلات متعدد زیست محیطی، بهداشتی، اجتماعی و امنیتی برای ساکنین روستاهای تابعه بخش کهریزک، صبح روز دوشنبه ۵ خردادماه طرح جامع جمع آوری واحدهای غیرمجاز دپو پسماند و تفکیک زباله در محدوده روستاهای قمصر و مجیدآباد باحضور میدانی و هماهنگ عوامل اجرایی، قضائی، انتظامی و امنیتی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، دفع ﭘﺴﻤﺎﻧﺪﻫﺎ در ﺷﻬﺮستان‌های استان زنجان بنا بر اعلام مسوولان محیط زیست به شیوه سنتی انجام می‌شود و وضعیت خوبی ندارد که بی توجهی به این موضوع و تداوم آن، مشکلات زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، اهالی روستای برج از توابع بخش مرکزی جایزان امیدیه از آلودگی رودخانه مارون در امیدیه در پی جاری شدن نفت خام خبر دادند.

در کنار این موارد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران هشدار داد که اختلالات موجود در روند بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری، به دلیل عواملی چون تحریم و قطعی برق، می‌تواند به افزایش آلودگی منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی منجر شود.

در همین راستا، اداره‌ کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان در اطلاعیه‌ای خطاب به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، نسبت به افزایش نگران‌کننده فلرسوزی، شکستگی خطوط لوله و نشت مواد آلاینده که منجر به تشدید آلودگی هوا، خاک و منابع آبی در سطح استان شده، هشدار جدی صادر کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.